Over ons

Over ons

Multidisciplinaire Werkplaats L’Avventura is in 1996 ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen theater De NWE Vorst, Muziekpodium Paradox en RUIMTE-X.

Deze drie podia voor uiteenlopende kunstdisciplines wilden ruimte bieden aan jonge makers en nieuwe ideeën in een maandelijks terugkerende avontuurlijke avond. Bezoekers konden met één kaartje de drie podia konden bezoeken met een variëteit aan presentaties.

Dit idee bleek een succesformule. Sinds maart 2001 is l’Avventura een zelfstandige werkplaats dat samen met de drie podia diverse projecten opzet en uitvoert.

Doel van de werkplaats is jonge makers of ervaren makers met frisse ideeën de mogelijkheid bieden vernieuwende projecten te realiseren en te presenteren, vooral daar waar de grenzen van de klassieke disciplines overschreden worden. Het multidisciplinaire karakter wordt hierbij gestimuleerd maar niet opgedrongen.

De resultaten worden gepresenteerd tijdens de maandelijkse l’Avventura-avonden en de Stadswandeling. Naast de geijkte podia beschouwt l’Avventura de stad Tilburg als podium en waarbij ze verbinding aangaat met andere culturele en maatschappelijke instellingen.

l’Avventura wordt financieel ondersteund door de Gemeente Tilburg.

Belangrijke informatie

JAARVERSLAG 2014
jaarrekening 2014 L’avventura
2014 prestatiegegevens