Incubate / Jeremiah Day

Incubate / Jeremiah Day

Stichting Incubate heeft in het kader van het Do It With Others kunstproject de Amerikaanse kunstenaar Jeremiah Day uitgenodigd voor drie performances in Tilburg. Deze vinden plaats op 13 december 2015 in Kleine Zaal van Theater De NWE Vorst, op 10 januari 2016 in Wijkcentrum In De Boomtak en op 21 februari 2016 in Paradox. Het is de eerste keer dat Day in Tilburg te zien is. De kunstenaar hoopt dat politiek geïnteresseerde mensen naar de voorstelling komen, om met hen in dialoog te treden over deze onderwerpen.

Het werk van Jeremiah Day (1974) bestaat uit performance en fotografie. Via gebaren, bewegingen en gesprek betrekt hij toeschouwers in zijn interpretatie van actuele maatschappelijke vraagstukken. Dialoog, fysieke ruimte en improvisatie spelen een belangrijke rol in zijn voorstellingen. Day is zeer geïnteresseerd in de militaire invloed van Amerika op de rest van de wereld, en de oorlogen die er worden uitgevochten. Bij de eerste voorstelling heeft Day dan ook Aaron Hughes uitgenodigd, die een performance doet over de beruchte gevangenis op Guantanamo Bay.

Jeremiah Day richt zich in deze voorstellingen extra op politiek betrokken mensen. Hij zou graag zien dat politici, activisten en andere geïnteresseerden naar de performances komen, om in dialoog te treden over de internationale maatschappelijke kwesties waar zijn werk over gaat.

Day’s werk was eerder te zien op prestigieuze plekken als Stedelijk Museum Amsterdam, in Barbican Londen en op de Biënnales van Liverpool en Sjanghai.

Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk, reserveren via de website www.doitwithothers.nl wordt geadviseerd.

Voor meer informatie en beeld kijk op:
http://www.doitwithothers.nl/
https://www.facebook.com/IncubateArt