L’Avventura avond december ’16

L’Avventura avond december ’16

In De NWE Vorst

madeinhere-annavankooij-4478

Davy Pieters: Made in Here
Davy Pieters studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en is hard op weg een van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden. Haar voorstellingen zijn onderzoeken naar de toekomstige (westerse) mens en de manier waarop deze mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen, beeld(ver)vorming en beeldcultuur.

Binnen afzienbare tijd woont ongeveer zestig procent van de wereldbevolking in steden; we staan op een punt in de geschiedenis waarop we onze leefwijze drastisch zullen moeten veranderen. Reden genoeg om plannen in de markt te zetten om op een duurzame, ecologische, milieuvriendelijke manier samen te leven. Maar hoe zien we de toekomst? Hoe ver kunnen we gaan met vormgeven van onze omgeving, ons leven, onszelf? Is het wel mogelijk om idealistisch én consument te zijn? Made in Here zoekt naar hoe goed te doen. Is er een uitweg uit onze zelfbedachte eco friendly jungle?
Made in Here is 88 wenken voor een beter leven.

Concept, regie & toneelbeeld Davy Pieters, tekst Jibbe Willems, spel Marijn Brussaard, Indra Cauwels, Vanja Rukavina, Lisa Schamlé.

_mg_8422-kopie%cc%88ren

Josse Vessies: OP GELIJKE VOET
De invloed van een moeder op een kind is onontkoombaar. In OP GELIJKE VOET ben gaat Josse, samen met het grote witte moederlichaam van een pop, op zoek naar de grenzen binnen deze relatie en de mogelijke emotionele gevolgen als je deze wel of niet stelt.
Een constante wisselwerking tussen intimiteit en reflectie staat centraal en via de lichamelijke uitwerking van deze thema’s komen we steeds dieper tot de kern: zij en ik… zij en jij. Aaien? Nee. Liggen… kijken. Nee: daarheen…

Josse Vessies studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie Theaterdans uitvoerend en werkte o.a. met Mor Shani, Katja Heitman, Anton Lachky, Nir de Volff and Sarah Wicktorovitz.
Dit jaar was hij te zien in voorstellingen van o.a. Jelena Kostic, Vloeistof en De Kwekerij.

Concept & dans: Josse Vessies, muziek Annelieke Zantinge, vormgeving Josse Vessies, met dank voor zijn dansprestatie tijdens het proces aan Okke Braaksma.