L’Avventura Avond 13 februari

L’Avventura Avond 13 februari

nabiheid-2


Alleen de grootste nabijheid
DOX & fABULEUS i.s.m. Ryan Djojokarso & Bram Jansen

Alleen de grootste nabijheid is een dansvoorstelling met 8 jongeren tussen 14 en 21 jaar vrij geïnspireerd op een roman uit 1809, Die Wahlverwandtschaften van Goethe. De Duitse schrijver beschrijft daarin een relatie die onder druk komt te staan wanneer het koppel een oudere jeugdvriend en een jong nichtje in huis neemt. Wat begint als een spannend experiment, ontwikkelt zich al gauw tot een explosief mengsel van verwachtingen en jaloezie. Goethe vergelijkt het gekronkel in de liefde met de botsing van atomen. De ene relatie moet wijken voor een andere alsof menselijke verhoudingen niets meer zijn dan het vluchtige chemische reacties.

Na de geslaagde samenwerking met NBprojects voor Liefdesverklaring werkt fABULEUS opnieuw samen met een Nederlands gezelschap. DOX stelt net als fABULEUS de ontwikkeling van jong talent centraal. Beide huizen vonden elkaar rond de beloftevolle jonge makers Bram Jansen (regisseur) en Ryan Djojokarso (choreograaf). Tegenover de extreem fysieke bewegingstaal van Djojokarso zet Jansen het universum van Goethe. Het resultaat is een even energieke als intieme choreografie met als kloppend hart de observaties van een jong meisje over het spel van de liefde.

Credits
Concept en creatie Ryan: Djojokarso & Bram Jansen
Dans: Misha Demoustier, Zoë Demoustier, Rune Leysen, Nathaniel Jordan, Ella Nilis, Rens Van Hoogdalem, Hanne Waerzeggers, Farrakhan Warrington
Dramaturgie Peter Anthonissen
Productie: fABULEUS & DOX

rise
Rise Up

De Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto won de André Gingras Award 2015 voor makers die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen. Dat liet hij zien met het verrassende stuk Gefallen voor twee b-boys en de solo Rise Up, speciaal gemaakt voor de meervoudig breakdance wereldkampioen Menno van Gorp. Menno ontving voor zijn performance een Zwaannominatie ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2015’.

In een schimmige tussenwereld stuwt de tijd de danser voort. Constant zoekend naar balans wordt elke aanzet zichtbaar. De zwaartekracht krijgt steeds meer vat op het bewegende lichaam, maar opgeven is geen optie. In Rise Up wordt het hart van Menno’s danstaal blootgelegd en krijgen we een onverwachte kant van zijn waanzinnige capaciteiten te zien.


Choreografie:  Guilherme Miotto
Winnaar André Gingras Award 2015

Dans:  Menno van Gorp 
Meervoudig wereldkampioen breakdance
Zwaannominatie ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2015’