L’avventura avond 2 april

L’avventura avond 2 april

L’Avventura biedt ruimte aan jonge makers en nieuwe ideeën in een maandelijks terugkerende avontuurlijke avond. Bezoek met één kaartje verschillende podia en een variëteit aan presentaties, van een concert tot dans via beeldende kunst naar circus en alles wat daartussen zit.

In De NWE Vorst:

teun

Teun Smits & Linda Zijl / Eendagsvlieg bij avond – STUK
Een hilarisch en tragikomisch relatiedrama over twee mensen die samen door willen maar niet weten hoe. De altijd zo stabiele relatie van Guus en Mathijs staat plotseling op het spel. Het is laat en ze zijn moe, maar slapen zal niet gaan. Uit het niets is hun toekomst samen op losse schroeven komen te staan, en voor de ochtend aanbreekt zullen ze moeten praten. Maar waar begin je als je niet weet wat er echt besproken moet worden? En waar stop je, als alles opnieuw bespreekbaar is? De stukken van Eendagsvlieg bij Avond gaan meestal over alledaagse gebeurtenissen en zitten vol herkenbare situaties. Maar er zit altijd meer onder; bergen ellende met flinke scheppen zoetstof.

festivals.theaterkrant.nl gaf maar liefst 4 van de 5 sterren:
`De voorstelling raakt. (…) Smits heeft het talent om het tekortkomen van de pratende mens liefdevol neer te zetten. Waar kunnen we deze taal nog meer inzetten? Welke regisseur heeft nog scènes nodig? Welke tv-serie verdient een realistische tekst? Hier willen we meer van zien.´ (Maaike Schuurmans, festivals.theaterkrant.nl)

Onder de vleugels van Keesen&Co. Regie Willibrord Keesen, tekst Teun Smits, spel Linda Zijl, Teun Smits

cement

Tamar Blom & Francesca Lazzeri / Wild Vlees – When everything is human, the human is an entirely different thing.
In When everything is human, the human is an entirely different thing onderzoekt Wild Vlees op fysieke wijze hoe je afstand kunt nemen van je eigen identiteit. Doel? Een universele staat van zijn omarmen. Met behulp van gips laten Tamar en Francesca de grenzen tussen mens en omgeving steeds verder vervagen. Zij onderzoeken het bestaan in zijn zuiverste vorm. Het is de belichaming van een proces waarin ze niet alleen onderling gelijk gesteld worden. Ze ook proberen ook zichzelf gelijk te stellen aan alles om hen heen.
In Paradox:

Sanne Rambags, Brams Stadhouders & Joost Lijbaart
Dit trio begon ontmoette elkaar dit jaar in mei als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz. Deze stichting biedt jong toptalent niet alleen een podium, maar tevens artistieke ondersteuning in hun muzikale ontwikkeling. Voor deze eerste editie van ‘Generation Next’ stond de jonge zangeres Sanne Rambags centraal. Samen met Beaux Jazz pianist Rogier Telderman stelde Sanne een avontuurlijke groep samen, bestaande uit de ons zeker niet onbekende gitarist Bram Stadhouders en Joost Lijbaart op drums (Yuri Honing Acoustic Quartet). Twee grote namen die in deze samenstelling in dienst van talent Sanne Rambags spelen.

Sanne Rambags
Sfeervol repertoire dat met veel emotie en een warm geluid gebracht wordt. Zo omschrijft Sanne haar muziek, waarbij ze zich laat inspireren door zangeressen als Susanne Abbuehl, Joni Mitchell en Fay Claassen. Een talent dat niet onopgemerkt blijft, blijkt toen Tom Beetz over haar optreden op Jazz in Duketown schreef dat Sanne “opvallend zuiver zong” en “meer dan verdienstelijk scatte”. Momenteel studeert ze bij Paulien van Schaik aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten in Tilburg.

Sanne Rambags vocals, Bram Stadhouders gitaar Joost Lijbaart